10 de desembre del 2010

Declaració Universal dels Drets Humans



Els Drets Humans es defineixen com aquelles llibertats, facultats, institucions o reivindicacions bàsiques que corresponen a tota persona pel simple fet de la seva condició humana, per tal de garantir-li una vida digna.
Aquests drets es posseeixen independentment de quina sigui la situació legal o jurídica del país o regió en el que habita i de factors com l'estatus, l'ètnia, la nacionalitat o qualsevol altre circumstància de l'individu en qüestió.

El 10 de desembre de 1948, l'Assemblea General de les Nacions Unides, va aprovar i va proclamar la Declaració Universal dels Drets Humans. Es tracta d'un document de trenta articles en què se subratllen els drets humans considerats bàsics i que s'apliquen sense excepció a tots els éssers humans. Es tracta del més bàsic d'una sèrie de tractats que es varen redactar fins a l'any 1966 i que completen la Carta Internacional de Drets Humans, que després de ser sotmesa a votació el 1976 es convertí en llei internacional.
Cada any, el 10 de desembre es celebra el DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS.
Pots deixar el teu comentari i donar el teu punt de vista sobre la improtancia d'aquesta diada i del respecte i la defensa dels Drets Humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest espai podeu escriure els vostres comentaris.
Si us plau indiqueu el vostre nom. Gràcies.