16 de desembre de 2010

Comença l'hivern

El proper dimarts 21, a les 23:38 hores, és el SOLSTICI D'HIVERN, és quan comença l'estació de l'hivern.
El dia 22 de desembre és el dia més curt de l'any. És el dia en que el Sol surt més tard i es pon més aviat. Hi haurà aproximadament 9 hores de 'dia' i 15 hores de 'nit'.
A partir d'aquesta data, el dia començarà a créixer.

Aquí teniu el concert de L'HIVERN d'Antoni Vivaldi.

Aquest concert està dividit en tres parts o moviments:

Primer moviment: Allegro non molto
En aquest moviment Vivaldi descriu enginyosament els efectes del fred, el petar de les dents i el tremolor del cos. També apareix l'element de tempesta. Per mitigar una mica el fred els camperols corren i piquen de peus.

Segon moviment: Llarg
Amb una plaent i llarga melodia del violí solista, Vivaldi, evoca una tarda de pluja gaudint-ne a l'abric de la casa i a la calor del foc de la xemeneia.

Tercer moviment: Allegro
En el seu inici fa referència al caminar lentament sobre el gel per por de caure. El gel comença a esquerdar-se i tots corren a refugiar-se dins de la casa . Per l'esquerdes de la porta i de les finestres es filtra el fort vent. Així és l'hivern que, malgrat tot, ens dona grans alegries.
Relaxeu-vos, tanqueu els ulls, i deixeu volar la vostra imaginació...
1 comentari:

  1. cisco pero17/12/10

    A jo li hivern no ma grada es com si tot sa ges adormit. Pro pa san el dia 21 de desembre, ja am sento com les plantes que comessen a lluca.Es com si tot tornes a desperta.

    ResponElimina

En aquest espai podeu escriure els vostres comentaris.
Si us plau indiqueu el vostre nom. Gràcies.