30 de gener del 2006

Avui Dia Escolar de la No-violencia i la Pau

Des de fa més de 30 anys, molts centres escolars celebren el 30 de gener de cada any el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP).

I per què el 30 de gener?
El 30 de gener es commemora la mort del líder nacional i espiritual de l'Índia, Mahatma Gandhi. Gandhi va ser un advocat i polític hindú, que roman en la memòria col·lectiva de la Humanitat com a símbol de l'acció política i reivindicativa fonamentada en l'espiritualisme i en la resistència pacífica. La seva doctrina es basa en dos principis: la "cerca de la veritat" com a forma d'arribar a ser una persona recta i virtuosa, i la "no-violència" com a forma de resposta davant les agressions. L'apel·latiu "Mahatma" vol dir "ànima gran".


El lema d'aquest any és Avall els murs que ens impedeixen construir un món més just i en pau!

Qué són aquests murs? Tot allò que obstaculitza la construcció d?un món més just i pacífic: les fronteres que impedeixen el pas de les persones, però no dels diners; els murs aixecats per la por a l'altre, a l'enemic; els obstacles que ens impedeixen estar informats i conèixer les causes dels conflictes oblidats... En definitiva, tot el que no ens permet tenir una perspectiva més àmplia del nostre món i tot el que ens impedeix treballar per un món més just i pacífic.



Què podem fer per enderrocar aquests murs i construir un món millor per a tothom? Quina responsabilitat te cadascú de nosaltres? La violència i la por resolen els conflictes? Com es construeix la pau? ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest espai podeu escriure els vostres comentaris.
Si us plau indiqueu el vostre nom. Gràcies.