23 de febrer de 2018

Ayer fue el día de la tortilla y había una exposición de tortillas y pasteles. Lo pasamos bien comimos mucho y estaba todo buenísimo.
Història

Tradicionalment el dijous llarder o dijous gras és el primer dia del Carnaval o Carnestoltes, tot i que actualment en nombroses poblacions la festa s'ha ampliat en el nombre de dies de celebració. És tradició prendre la botifarra d'ou en aquest dia a més d'altres de semblants com la blanca o la negra. També és costum prendre truita de botifarra. A l'hora d'esmorzar, per postres o per berenar, en els carnavals més autòctons es menja la coca de llardons.
Una coca típica de Reus i comarca el Dijous gras, és l'anomenada coca d'ou, no només perquè porta ou entre els seus ingredients, sinó, sobretot, perquè se li afegeix una barreja d'ou i sucre pel damunt, que qualla al forn durant els últims minuts de cocció de la massa.
El dijous de les comares és el dijous anterior al dijous llarder i dos dijous anteriors al dijous gras és el dijous dels compares. Actualment es llancen ous, a vegades confrontant actes vandàlics, introduint així l'arribada de carnaval.
El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras, Carder o Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del país. Aquest dia és costum celebrar àpats familiars que tenen per protagonista a tot tipus de menges que combinen els ous amb la carn.

Eloisa Sánchez Calvo
 

1 comentari:

  1. La celebració del Dijous Llarder a l'escola va estar molt bé: hi havia un munt de truites i coques boníssimes, per llepar-se els dits!

    ResponSuprimeix

En aquest espai podeu escriure els vostres comentaris.
Si us plau indiqueu el vostre nom. Gràcies.