17 de desembre del 2010

Un hivern en la memòria

A Mataró l'hivern no acostuma a ser molt fred, no tenim temperatures molt baixes sota zero, i és difícil tocar la neu si no ens desplacem cap a l'interior.
El 1962, però va ser un any especial. Aquell hivern resta en la memòria de molts mataronins, és la nevada del 62 que va afectar a moltes poblacions de Catalunya.
Aquí teniu un vídeo per recordar-ho o be per imaginar-vos com pot arribar a omplir-se de blanc els carrers i places de Mataró.
El vídeo és una pel·lícula de 8mm. de color feta per Francisco Ruz Torres el dia de Nadal de 1962.
S'hi poden veure imatges de la Plaça Santa Anna, de la carretera general , de l'estació...



Si cliqueu aquí, també podreu veure un munt de fotos, en blanc i negre, de diversos indrets de Mataró tot cobert de neu.
- Recordeu aquella nevada? Compartiu els vostres records i escriviu-los en els comentaris.
- També pots escriure sobre les sensacions que tens davant un paisatge nevat, o la primera vegada que vas veure o tocar la neu...
- Aquí tens dos trencaclosques de dues imatges de Mataró:
1. La Plaça dels Ninots (darrera l'Ajuntament)
2. Les teulades plenes de neu


2 comentaris:

  1. Ramona17/12/10

    La nevada del año 1962 fue el año que yo llege ha cataluña. Nunca avia visto tanta nieve y me empasto mucho. Pero lo que no savia era que tre años depues lo iba ha vivir cada invierno durante beinte y dos años.

    ResponElimina
  2. ana maria9/2/11

    Mean gustado mucho las fotos de la nevada .Es un trabajo muy bien hecho,yo tambien vivi ese año aun que hera muy pequeña meacuerdo muy bien .Teniamos que hir alos buros <hoy via europa.A buscar petrolio para calentarnos .

    ResponElimina

En aquest espai podeu escriure els vostres comentaris.
Si us plau indiqueu el vostre nom. Gràcies.