3 de desembre del 2005

1 de desembre: Día Mundial contra la Sida



Aquesta jornada ha de servir per conscienciar-nos, un cop més, sobre la importància d'aquesta malaltia i la necessitat de fer-ne una bona prevenció.

Però, també, ha de ser una diada de reflexió i de record de les persones que ens han deixat i que, a més, reforci la necessitat de ser més solidaris amb els afectats. La sida és un problema de tots, que ens pot afectar a tots i, per això, és important no desentendre-se'n.

Ara fa just vint anys, un virus anomenat Virus d'Immunodeficiència Humana (VIH) es va convertir de cop en una de les pitjors amenaces per a la humanitat. Durant aquests vint anys, el VIH, causant de la sida, ha provocat la mort de més de 20.000.000 de persones arreu del món. Avui, tot i els avenços que s'han fet per aturar la malaltia, la vida de 36.000.000 de persones -la majoria de països pobres- també perilla per causa del VIH/sida. A Catalunya han mort més de 8.000 persones, 6.000 viuen sota tractament i més de 30.000 pateixen la infecció (de les quals almenys 250 són menors de 14 anys).

El VIH/sida ha fet tant de mal que avui gairebé tothom sap què és i què ha de fer per evitar-ne el contagi. Però, tot i així, cada any apareixen noves infeccions: més de 5.000.000 l?any 2000. Per què? Perquè un sol descuit en les mesures de protecció pot ser aprofitat pel virus per infectar una altra persona. Per això és tan important recordar les dues coses fonamentals del VIH/sida: és una malaltia transmissible i és, encara, una malaltia mortal.

Font: http://www.farmaceuticonline.com/familia/familia_sida.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest espai podeu escriure els vostres comentaris.
Si us plau indiqueu el vostre nom. Gràcies.