28 de març de 2014

AL MEU AVATAR


Soc la Aissatou. Aqui teniu el meu avatar. M'agrada anar de festa i també a l'escola.  

AL MEU AVATARSoc la Lidia,  aqui teniu el meu avatar. El meu caracter es molt bo, m'agrada anar de compres a la rebaixes, la musica i llegir.

El MEU AVATARSoc la Bea. Aqui presento el meu avatar.  M'agrada molt la poesia i tambè la música de Bruce Springteen 

El meu avatarJo soc la Toñi i us ensenyo el meu  avatar. M 'agrada molt  parlar  amb  la gent i coneixer gent nova.

Mi avatar;Que os parece mi avatar porque me veo mejor en el avatar que en el espejo.
Jajajjjjj! chúpi!

Mi avatar


Soy Manuel me gusta estar con los amigos y pasarlo bien
JaaaaJaaa ¿Que, te apuntas? mira que te lo pasaras muy bien. 
¡No te lo piense mucho!

21 de març de 2014

Me lo paso pipa

Con la primavera y llegando al final del segundo trimestre, es una manera de hacer un poco de resumen de lo que hemos hecho este ultimo tiempo.
Conforme voy avanzando me lo paso pipa.
El dia 20 de marzo fuimos todos los alumnos de instrumental 3 al museo de Can Palauet para ver una exposición de pintura de una señora que vivia en un pueblo pequeño llamado Cabrils y la verdad que me llamó mucho la curiosidad.

IDENTIFICACION

Si tuviera que identificarme con algo creo que lo más acertado sería con el mar. A veces estoy tranquila como las serenas aguas del mar, relajada como su suave movimiento, en paz como su calido color azul. El y yo escondemos en las profundidades nuestros secretos mas hermosos y también los más tristes. Cuando nos golpea el viento, tanto el como yo, nos enfurecemos y nos alborotamos y algunas veces somos crueles, despiadados y aunque nos arrepentimos es inevitable. Pero los dos sabemos que en muchos momentos lo que ofrecemos es felicidad, paz, alegria y calidez. 


35 ANIVERSARI

Aquest any es celebra el 35e aniversari de l'escola d'adults els Tarongers.
El diumenge 23 ho celebrarem en el Parc Central. Els alumnes i les mestres han preparat una ball para festejar-ho, farem una “flashmob” .

Jo hi aniré amb al meu fill, a ballar i també a mirar.

 

JOSEFA TOLRÀ

Ahir varem anar amb l'escola a veure una exposicio de quadres de la senyora Josefa Tolrà i Abril (1880-1959).
La senyora Josefa va ser una mèdium catalana, coneguda pels seus dibuixos fets en el moments del trànsit. Els seus quadres s'han esposat al Museu d'Art Contemporani de Barcelona i el de la Reina Sofia, a Madrid. Ara estan exposats a Can Palauet de Mataró.


BRUCE SPRINGSTEEN

Bruce Frederik Joseph Springsteen, mes conegut amb el nom de The Boss, va néixer a Long Branch, Nova Jersey, el 23 de setembre del 1949. Va créixer a Freehold. És un cantant compositor i guitarrista de rock estatunidenc. La seva inspiració per dedicar-se a la musica va venir quan va veure a Elvis Presley. A l' edad de 13 anys es va comprar la seva primera  guitarra.


LA AZOTEA

Un lunes por la mañana mi madre que dijo que subiera a la azotea para colgar la ropa que acababa de lavar tenia que subirse por una estrecha escalera cuando bajé me dijo tiene que subir otra vez para estar un poquito a la sombra debajo de una sombrilla para leer un ratito en calma Platero estaba a lado mío para contar un cuento con los gorrión o la tortuga y me quedé dormía los ruidos me despertó con la música de una orqueta con una cornetín y platillo, el loro repetida lo que yo decia me voy a la azoteaaaaaa. Con mi gran amigo Pascual era cariñoso y mimosos sus alas era multicolor Pascual estaba metido en una jaula haciendo sus ejercicios sueltos para descansar encima de un barrote en forma de T soy de algóneeeees mi nombre del loro Pascualillooooo invitaba mi sonido. A mi no me hacia caso yo lo tenia encima del hombro mío era un calamidad de loro. 

Donem la benvinguda a la primavera!

Sí, ahir els mitjans de comunicació ens van anunciar que la primavera ja era aquí.
En aquest article Por qué la primavera comienza el 20 de marzo  i pots llegir algunes dades sobre l'aconteixement, dades astronòmiques i també alguna llegenda.
Per a celebrar-ho us proposo llegir i escoltar la poesia Aigües de la primavera, del poeta Josep Carner i que podem escoltar cantat i musicat per Túrnez & Sesé
També el trobareu a: UOC - Música de poetes: cançons i poesia catalana a Internet

Josep Carner: Aigües de la primavera

Aigües de la primavera
que degoten pels jardins,
posades damunt les branques,
les gotes es tornen brins.
Al cor d'una trista fotja
tremolen els cels divins.
S'acuita la neu a fondre's
i baixa torrent endins;
la fressa de les escumes,
com mou el fullam dels pins!
Com sotgen, les flors novelles!
Com dringuen aquests matins!
Al riu de les aigües noves
diuen que hi ha tres molins:
l'un molia or i plata,
l'altre perles i robins,
l'altre l'amor de les dames
que captiven els fadrins".

Font: La Terra d'Enlloc: Josep Carner: Aigües de la primavera

21 de març. Dia Mundial de la Poesia


El Dia Mundial de la Poesia és una celebració que es realitza cada 21 de març anualment des de l'any 1999, quan la Conferència General de la UNESCO el va proclamar.
Arreu han sorgit iniciatives de caràcter divers per festejar-lo. 
Des de l'any 2007 la Institució de les Lletres Catalanes promociona aquesta celebració a les terres de parla catalana amb l'organització de diferents accions amb l'objectiu de difondre el fet poètic, des de lectures de poemes a diferents poblacions fins a l'edició d'un opuscle commemoratiu que conté un poema creat especialment per a l'ocasió, original en llengua catalana i traduït a diverses llengües.
Aquest any, s'ha triat el poema Tan sols una paraula nua, de  la poeta Montserrat Abelló.
Cliqueu a la següent imatge per llegir el poema en les diverses llengües.T'agrada la poesia? Què és la poesia? Coneixes algun poema de memòria?  Explica'ns-ho en els comentaris.