11 de gener de 2013

La nevada del 62


El dia de Nadal de l’any 1962, ara fa 50 anys, de bon matí va començar a nevar de manera intensa i continuada. Els mataronins quan cauen quatre flocs de neu ens posem d’allò més contents doncs aquest fenomen meteorològic és més aviat inusual i ens disposem – sobretot la mainada – a gaudir-lo intensament. Per la Missa del Gall ja van caure els primers floquets de neu. El dia de Nadal - que queia en dimarts com aquest any - va néixer sota un cel de plom, gris, fred del que queia una constant cortina de neu. Ningú sospitava que durant unes 12 hores seguides seguiria nevant deixant la ciutat sota quasi un metre d’espessor. I arribà la nit d’aquell Nadal de fa mig segle i de sobte s’interrompé la nevada. El cel s’anà netejant de núvols i abans d’anar a dormir hom pogué admirar com les estrelles brillaven rutilants, més que mai en aquella nit freda. Tornaria a nevar? Tothom se’n anà a dormir amb expectació i certa preocupació del què passaria. I va passar que el dia de Sant Esteve va néixer radiant. Ni un sol núvol al cel. El sol no escalfava però a mesura que s’anava alçant Mataró brillava intensament. Un blanc vivíssim, violent, que feia mal als ulls i que ens mostrà un Mataró vestit de blanc. Com mai ningú l’havia vist. I regnava un gran silenci. (...)
llegir més

En aquest vídeo editat per MataróRetro, podeu veure com va afectar la nevada a Mataró. El film mostra diferents indrets de la nostra ciutat com El Parc Municipal, la Rda. Alfons XII, La Riera, la plaça Sta. Anna, el carrer Barcelona i unes perspectives de la carretera Nacional II desde l´estació de Renfe.


Més documents i pàgines web on podeu ampliar la noticia:


50 anys després, Mataró reviu la gran nevada del 62. Pots visitar alguna de les 3 exposicions i/o participar en les activitats que s'organitzen.

Nota: Si cliqueu al damunt de les fotos d'aquesta entrada, podreu fer un puzlo de la fotografia.

3 comentaris:

 1. Teresa18/1/13

  Mi proposito para éste año es encontrar trabajo y aprovar el curso. Me gustaria ir a clases de baile si pudeera pagarmelas sobre todo la danza oriental ¡me encanta!

  ResponElimina
 2. Najat El Bouzidi18/1/13

  El meu propòsit es fer tres o quatre dies de caminada perque la metge m'ha dit que tinc una mica de colesterol.
  Per això m'esforço fer-ho.

  ResponElimina
 3. Maximo18/1/13

  Mi proposito para este año 2013 es estudiar mas para que cuando escriba una nota tenga menos faltas y en la infomatica quiero aprender mas si lo consigo yo mismo me hare un regalo.

  ResponElimina

En aquest espai podeu escriure els vostres comentaris.
Si us plau indiqueu el vostre nom. Gràcies.